Afte
Afte se javljaju kao male bolne ranice u usnoj duplji. Pojavljuju se pojedinačno ili u grupama a njihova boja može biti bela, žuta ili siva. Razlozi za pojavljivanje Afti u ustima su razni: pad imuniteta, nedostatak vitamina, stres, veštačka vilica, povreda, loša higijena usne duplje, neka nfekcija, psihička napetost. Danas, jedan od razloga z...
Afte se javljaju kao male bolne ranice u usnoj duplji. Pojavljuju se pojedinačno ili u grupama a njihova boja može biti bela, žuta ili siva. Razlozi za pojavljivanje Afti u ustima su razni: pad imuniteta, nedostatak vitamina, stres, veštačka vilica, povreda, loša higijena usne duplje, neka nfekcija, psihička napetost. Danas, jedan od razloga za pojavu Afti na značaju dobija stres i loša ishrana usled koje se javljaju nedostaci pojedinih vitamina, međutim pojavi Afti uzrok mogu biti i određeni genetski faktori. Pored svega Afte se javljaju usled bolest organa za varenje, kardiovaskularnih organa ili kao posledica leukemije, hemterapije, zračenja... Afta izgleda kao čir kružnog oblika koji je oivičen crvenim upaljenim prstenom. Afte mogu da traju od 3 do čak 30 dana i veoma su bolne na svaki pokret usne duplje. U savremenoj stomatološkoj praksi se afte uspešno neutrališu sa „albotilom“, sredstvom koje se veoma pažljivo u malim količinama nanosi na Aftu. Na taj način se krater same afte „sprži“ i neutrališu se svi simptomi. Najbolje prevencija Aftama svodi se na pravilnu ishranu sa puno vitamina i minerala, dovoljno sna i svakodnevno vežbanje odnosno jačanje imuniteta. Najbolje je da se nakon pojave Afti izbegavaju ljuto, vrelo, kiselo i ledeno kao i paste za zube sa natrijum-lauril-sulfatom. U slučaju čestog pojavljivanja Afti treba se obratiti lekaru.
Više

Afte 

Postoji % proizvoda.
Beta-karotin sa antioksidantnim dejstvom, kao izvor provitamina A prirodnog porekla. U slučaju manjka vitamina A, preporučuje se njegova pojačana upotreba.
1 870 din
Na zalihama
Eterično ulje žalfije (salvia officinalis L.) ima snažan aktivirajući miris i deluje stimulativno. Čisti disajne puteve i osnažuje glas. Eterično ulje žalfije stimuliše organizam, umanjuje krvarenje, ublažava upale disajnih organa i grla, deluje kod upale desni i afti. RASPRODATO!
Biološka formula stabilizovanog kiseonika za dodatno snabdevanje organizma kiseonikom. Sadrži 12 000 molekula kiseonika na milion delova. (Upoređenja radi: u vodovodnoj vodi je ova vrednost 5-7, a u potoku 10-12.)
8 425 din
Na zalihama
Prikaz 1 - 3 od 3 artikala