Super Soya Lecithin, 250 gelkaps Pogledaj uvećano

Super Soya Lecithin, 250 gelkaps

Kliknite ovde za naručivanje telefonom

Novo

Lecitin je prirodna tvar i najbolji izvor kolina, bitne komponente koja hrani mozak i pospješuje pamćenje.

4 670 din

Super Soya Lecithin, 250 - Calivita Lecitin je prirodna supstanca, koja se uobičajeno nalazi u našem organizmu, ćelijskoj membrani, u sastavu je proteina odgovornih za prenos masti. Lecitin ima važnu ulogu u funkcionisanju nervnog sistema i pomaže u održavanju normalnog nivoa holesterola. Lecitin je prirodni izvor fosfatidil holina i fosfatidil inizitola, koji su zapravo fosfolipidi.

Lecitin je prirodno jedinjenje i najbolji izvor holina, bitne komponente koja hrani mozak i pospešuje pamćenje. Lecitin se preporučuje osobama koje imaju bolne zglobove, teško se kreću ili su osetljive na vremenske promene (meteoropati), te onima sa otežanom probavom masnoća. Pridonosi čvrstoći i kvalitetu kose.Lecitin je masno jedinjenje koje treba svaka ćelija u ljudskom telu. On je ključna gradivna tvar staničnih membrana, čija je osnovna funkcija propuštanje hranjivih tvari u stanicu i eliminacija štetnih tvari iz stanice. Lecitin s pravom nosi epitet hrana za mozak, jer izravno potiče memoriju i koncentraciju te sprečava pojavu demencije.
Fosfatidilkolin, kao deo lecitina, sudeluje u prenosu živčanih impulsa i poruka između stanica (neurotransmiter).

Lecitin razgrađuje masnoće i holesterol, čisteći krvne žile od masnih depozita, što ga čini idealnom nadopunom za zdravlje srca i dobru cirkulaciju. Kao lipotropna tvar (razgrađuje masnoće) neizostavan je deo prehrane kod svih poremećaja u radu žuči i jetre, nakon operacije, kod žučnih kamenaca i nelagode pri probavi masnoća u vidu grčeva, proliva itd. Osim toga, lecitin potpomaže rad bubrega, olakšava probavu i omekšava stolicu te pomaže telu iskoristiti vitamine topive u mastima (A, D, E i K).
Široko je prihvaćen kao sredstvo koje na prirodan način, bez štetnih posledica za organizam, smanjuje bolove izazvane artrozom zglobova, te olakšava kretanje. Izvrstan je pomagač svima koji su osetljivi na vremenske promene (meteoropati), a kod starijih osoba deluje kao sredstvo za oporavak i vraća vitalnost. Lecitin daje kosi zdravu boju i smanjuje njeno opadanje. Pomoću lecitina se može sprečiti nastanak ekcema. Potpora je svim kurama mršavljenja.
Lecitin je nutrijent koji telo treba u velikim količinama (samo nervne stanice poredane jedna do druge čine kolonu od nekoliko hiljada kilometara).
Telo nam samo signalizira kada je nivo lecitina u organizmu prenisko - bol u zglobovima prilikom kretanja ili zaboravljanje samo su neki od znakova.
Super Soya Lecithin uzima se prema potrebi (2-3 kapsule dnevno), po mogućnosti za vreme ili pre jela. Kod osobito jakih bolova u zglobovima navedene se količine mogu udvostručiti. Nije poznato nikakvo štetno delovanje lecitina, a predoziranje je nemoguće.

Napomena

Kako lecitin sadrži značajne količine fosfora, kod dugotrajnih se kura lecitinom preporučuje dodatan unos kalcijuma (Strong Bones), zbog održavanja ravnoteže kalcijuma i fosfora.

*Ovo je sajt nezavisnih distributera. Ukoliko želite da postanete saradnik, možete nas kontaktirati.

**Informacije sadržane u ovom tekstu su isključivo u edukativne svrhe i ne treba da budu korišćene za dijagnozu ili terapiju bez konsultovanja Zdravstvenog stručnjaka. Čitalac koji je zabrinut za svoje zdravlje treba da kontaktira lekara za savet.

Prirodni izvori lecitina su žumance, žitarice, mahunarke (posebno zrno soje). Lecitin je jako popularan u današnje vreme, mada, još uvek mali broj ljudi koristi prednosti upotrebe lecitina.

Related Products