Ricinusovo ulje 100 ml Pogledaj uvećano

Ricinusovo ulje 100 ml

Kliknite ovde za naručivanje telefonom

Novo

Ulje iz ricinusovih semenki ima jedinstvena svojstva - kad se osuši stvara zaštitni film na kosi koji cuva kosu od isušivanja, i gubitka prirodne vlage. Dobija se hladnim presovanjem semenki biljke. Iako poznato po svojoj unutrašnjoj upotrebi kao purgativ, ricinusovo ulje je izvrsno i za spoljnu upotrebu.RASPRODATO!

300 din

Ulje iz ricinusovih semenki ima jedinstvena svojstva - kad se osuši stvara zaštitni film na kosi koji cuva kosu od isušivanja, i gubitka prirodne vlage. Dobija se hladnim presovanjem semenki biljke. Iako poznato po svojoj unutrašnjoj upotrebi kao purgativ, ricinusovo ulje je izvrsno i za spoljnu upotrebu. Ulje cuva i daje vlažnost koži pa se zbog tih svojstava najviše koristi za izradu kozmetickih preparata. Koristi se za negu suve i oštecene kose tako sto se nanosi pre šamponiranja. Sadrzaj: Gliceridi i manje kolicine stearicne, linoleicne i dehidroksistericne kiseline. 

Upotreba: Poznata po svojstvu rastvaranja izraslina, cista i bradavica, omeksava zuljeve i kurje oci. Sprecava stvaranje oziljaka. Korisno kod suve, ispucale koze, regenerise kosu. Preporucuje se kao topla obloga za bol u ledjima.
Koristi se 10% rastvor.
Ricinusovo ulje čuva i daje vlažnost koži pa se zbog tih svojstava najviše koristi za izradu kozmetičkih preparata kao što su sapuni. Korisno je mazati trepavice ricinusovim uljem jer pospešuje njihov rast.

Related Products